• info@protekal.hu
  • +36 30 131 0870

Betegeink beszámolói

Hazánkban is már számos elégedett és gyógyult beteg számolt be a diéta program utáni állapotról, tapasztalatairól ahol a Protekál tudományos testsúlycsökkentő módszerének segítségével visszanyerte áhított alakját és nem utolsó sorban egészségét is. Öröm látni, hogy volt betegeink újra a régi teljes életét élik.

Betegeink beszámolói

Trautmann András 42 év – 127 kg

A diétát 2015 januárjában kezdtem, a programról háziorvosomtól, dr. Schmidt Andreától értesültem. Elsősorban a súlycsökkentés volt a célom mivel – gyakorlatilag a kamaszkort leszámítva – egész életemben túlsúlyos voltam, és szerettem volna ezen változtatni. Eddig többféle diétát kipróbáltam, tartós eredmény nélkül. Természetesen, a túlsúlyhoz kapcsolódóan a klasszikus negatív egészségügyi tünetek is kezdtek megjelenni (pl: magas vérnyomás, kezdeti cukorbetegség stb.).

Ez a program nagyon szigorú és explicit diétára épül, de talán pont ezért volt könnyű tartani. Egyértelműen le van írva, hogy mit lehet és mit nem, kevés a mérlegelési lehetőség, és ezért ha valaki komolyan veszi, akkor könnyen be tudja tartani az előírásokat. Tekintettel arra, hogy nagyon hamar látható és érezhető a pozitív hatása, ez jelentősen növeli a motivációt a program követéséhez, különösen, miután kisebb elhajlás is több heti leállást eredményezhet. Leegyszerűsítve “nincs az a csokika, amiért érdemes hetekre kiesni a fogyásból”. Természetesen mindenkinek ki kell dolgoznia az “apró trükköket”, ami a diétát egyrészt elviselhetőbbé teszi hosszútávon, másrészt technikailag is megoldható lesz néhány nehezebb helyzet (pl. külföldi utazás), de ezzel együtt úgy gondolom, hogy meglepően egyszerű volt végigcsinálni a legnehezebb részét. A tapasztalatok szerint a körülöttem levő emberek is rendívül támogatóak és megértőek voltak, nem okozott problémát bizonyos helyzetekben nemet mondani annak érdekében, hogy betartsam a kúrát. Mellékhatásként a családom táplálkozási szokásai is módosultak a diétám következtében, például sokkal több friss salátát és halat eszünk. Érdekesség, hogy jelentősen átalakultak az étkezési szokásaim és az ízlésvilágom is.

Fontosnak és megnyugtatónak tartom a folyamatos orvosi ellenőrzést. A gyors fogyás amellett, hogy rendkívül motiváló (tapasztalataim szerint egy ennél lényegesen lassúbb diéta hamar elvezet a feladáshoz), természetesen igénybe veszi a szervezet erőforrásait, így szükséges a folyamatos kontroll. Mindezzel együtt a diéta szerintem “csak” egy könnyű és jól kezelhető eszközt ad, de valójában a fogyni vágyó fejében dől el a siker. Ha elszánta magát arra, hogy betartja az előírásokat, akkor minden esélye megvan rá, de ha folyamatosan “elhajlik”, kivételeket tesz, akkor nem fog működni, amely igaz bármely más diétára is.

A Protekál diétához kínált élelmiszerek viszonylag nagy változatosságot biztosítanak és jó minőségűek, sőt van ami kifejezetten finom. Mindenkinél kialakul, hogy mely termékeket szereti és melyeket nem, de összességében több hónapig is ehető viszonylag változatos táplálkozást fenntartva. Természetesen soha nem lesz egy kulináris élménytúra ez a diéta, de ezt egyszerűen el kell fogadni, ha valaki sikert szeretne elérni.

Jelenleg a program 4. fázisánál tartok, igazából a tartós súlyfenntartáson dolgozom. Ami hihetetlen pozitívum, hogy az összes orvosi leletem rendeződött. Hosszú évekig szedtem különböző gyógyszereket, amiket mára teljesen elhagyhattam (különösen magas vérnyomás, cukor és koleszterin). Sokkal könnyebben mozgok, újra elkezdtem sportolni, és olyan feladatok, amik régen szinte megoldhatatlanok voltak, most hirtelen könnyűvé váltak. Azt az érzést pedig leírni sem lehet, hogy fel tudom venni az érettségi öltönyömet :).

Amit még fontosnak tartok, hogy nagyon elégedett vagyok a kezelőorvosommal, aki nagyon sokat segített, megnyugtató volt a folyamatos ellenőrzése és hasznosak voltak a gyakorlati tanácsai, amivel ki tudtam alakítani azokat a trükköket a mindennapokra, amivel a diéta könnyebben fenntartható volt. A jelenlegi súlyom 85 kg, a jövőbeni tervem pedig ennek a súlynak a megtartása.


Dr. Haraszti Mária Magdolna 69 év – 90 kg

A Protekál diéta módszerével 2 évvel ezelőtt ismerkedtem meg. Orvosként részt vettem a forgalmazó cég továbbképzésén, ahol a termékek alkalmazási módjáról, előnyéről és hatásairól kaptam bővebb tájékoztatást, eset bemutatásokkal. Mivel magánemberként és orvosként is nagyon megtetszett ez a fogyókúrás módszer, ezért én magam is kipróbáltam, és ezzel párhuzamosan a cég hazai indulása óta /heti két alkalommal: kedden és csütörtökön/ várom és kezelem a fogyni, és az egészségüket megőrizni vágyó ügyfeleinket.

A fogyókúra programról az alábbiak a tapasztalataim: én is, ahogy számos ember hazánkban, évek óta küzdöttem a túlsúllyal, amely ízületi problémákat okozott számomra. Amikor belevágtam a programba, a tervem 14-15 kg leadása volt. Jelenleg 16 kg mínuszban tartok, amely 2 és fél hónap alatt „olvadt” le rólam! Az első 14 kg leadását az első fázis alatt értem el, nagy boldogságomra. Hiszen életem során számtalan fogyókúrát kipróbáltam. 30 éves koromban megszületett a 3. fiam, és onnan állandó súlyproblémával küzdöttem. A 80-es évektől, ami diéta és ide tartozó diétás termékek megjelentek a piacon szinte majdnem mindent kipróbáltam. Pl: szétválasztó diéta. Kivétel nélkül, mindegyiknél jelentkezett a jojo effektus, és pszichikailag is mind nagyon igénybe vett. Nem voltam jókedvű a fogyókúra alatt. Ez az első diétám, ami „fájdalommentes” volt! Ezt a programot, örömmel, pszichésen pozitívan, könnyen és gyorsan célba érve éltem meg. Ami számomra még pozitív volt, hogy a diéta alatt fogyasztható termékek nagyon ízletesek, rendkívül változatosak és küllemükben is megfelelnek a helyettesítendő ételeknek. Jelenleg, az átnevelési időszakban vagyok, érthető számomra, hogy a korábbi étkezési stílusra nem térhetek vissza. Fontos, hogy a diéta által javasolt 5. fázison átmenjek, és betartsam a 4. és 5. fázisban leírtakat. Jelenleg 74 kg a súlyom, amely számomra teljesen ideális, és amelyben nagyon jól érzem magam, hiszen az áhított súlyomat elértem, könnyebben mozgok, az ízületi fájdalmaim megszűntek.

(Visited 771 times, 1 visits today)